Werkvloer | geluk | werkgeluk | Loopbaan | Kansen | ontwikkeling | Mindfulness| NLP op de werkvloer

Werkvloer geluksmomenten

Geluk op het werk is hot, voorkomt tijdig uitval en geeft inspiratie. ‘ReRamp your business,’ het boek dat Bart De Bondt schreef over het belang van geluk op de werkvloer en hoe je het kunt bereiken, ging in één jaar tijd 40.000 keer over de toonbank in België en Nederland. Een gevolg van de crisis, volgens De Bondt. "Sindsdien is er openheid gegroeid voor een meer duurzame aanpak in het bedrijfsleven en daar horen ook gelukkige werknemers juist bij."

De decennialange focus op productiviteit en procesoptimalisatie heeft alleen maar burn-outs en bore-outs opgeleverd lijkt het. Generatie Y en zeker generatie Z verwachten iets anders. Ze komen uit hun bed om hard te werken maar ook om gelukkig te zijn op het werk."


Daar komt bij dat intussen ruimschoots is bewezen dat geluk op de werkvloer een hefboom is voor de prestaties en winst. Uit een studie van Berkeley en London Business School blijkt dat gelukkige werknemers twee keer minder ziek worden en zes keer minder afwezig zijn. Ze zijn ook beduidend meer loyaal, productief en creatief.

"Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, maken minder fouten, zijn creatiever en leveren hogere kwaliteit en dus meer winst. Ze hebben ook betere en duurzame contacten met klanten," concludeerde ook Leo Bormans, die voor The World Book of Happiness honderd experts interviewde.

En er is meer. "Als mensen met een juiste energie management, focus en ambitie werken, zijn ze minder geneigd het bedrijf te verlate, is Alexander van Mindful Perspectief van overtuigd. Bovendien zijn deze groep werknemers de gedroomde ambassadeurs voor je organisatie: goed voor je imago, waardoor je aantrekkelijker bent voor potentiële medewerkers."
Wil je meer weten of deelnemen aan een traject of sessie bij Mindful Perspectief?

Dat kan klik dan HIER en vul daarna geheel vrijblijvend het formulier in! Alexander zal daarna spoedig contact met je gaan opnemen en luisteren naar je vraag en eventueel desgewenst advies uitbrengen.

0 0
Feed